woensdag 20 april 2011

Chipotle pepers

Een chipotle peper is eigenlijk een gerookte jalapeno peper. Chipotles hebben een duidelijke rokerige en zoete smaak, Ze worden meestal gebruikt in de Mexicaanse en Tex-Mex keuken, en kunnen worden toegevoegd aan allerlei soorten gerechten.Chipotles zijn meestal vier centimeter lang en zijn geelbruin tot donkerbruin van kleur.Ongeveer een vijfde van alle Jalapenos productie in Mexico word verwerkt tot chipotles. Ze staan ​​bekend om hun rokerige, maar zoete smaak.Chipotles worden beschouwd als "medium" op de heetheid schaal maar veel van de jalapeno scherpte blijft behouden als ze zijn verwerkt tot chipotles.Chipotles dateren uit de Azteekse beschaving in een gebied in het noorden van Mexico.De Azteken begonnen met roken van jalapenos omdat hun dikke huid het moeilijk maakt om ze te drogen en ze vrij snel rotten.Dus om de jalapenos voor een lange tijd te bewaren, begonnen de Azteken met het "rook drogen" van de jalapenos met behulp van dezelfde methode die ze gebruikte voor het vlees.
     

       

Chipotle pepers worden veel gebruikt in Mexicaanse en Tex-Mex gerechten. Meestal worden chipotles gebruikt in salsa's, stoofschotels, soepen en sauzen voor vlees en groenten. Ze kunnen worden gebruikt om dips, dressings, marinades en wraps te maken. Ze kunnen worden gegeten op een boterham of in een quesadilla, taco of burrito. De laatste jaren worden chipotles steeds meer gebruikt in de trendy fusion-achtige keuken, waar ze worden toegevoegd aan allerlei gerechten
          

recept met chipotle pepers
         

1 pond mager rundergehakt
half kopje fijngehakte ui
2 grote tenen knoflook, 
100gr in blokjes gesneden tomaten met 2 verse groene pepers 

5 stuks chipotle pepers 
1 theelepel gedroogde oregano
theelepel zout
wat verse gehakte koriander
10 tacos die je voorverwarmd in de magnetron

In een grote koekenpan , bak je het gehakt, ui en knoflook en de andere ingrediënten tot het vlees gaar is op een laag vuur gedurende 15 minuten, af en toe roeren.
hierna vult je elke taco met het rundvlees mengsel

eet smakelijk Westlandpeppers




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten