woensdag 20 juli 2011

Limoen en pepersorbet met gebakken ananas en munt

Limoen en pepersorbet met gebakken ananas en munt

Wat heb je allemaal nodig voor dit super sorbet
250 g blokjes vruchtvlees van ananas (vers of uit blik)
1 eetlepel honing
50 g boter
50 g geschaafde amandelen
enkele takjes verse munt
4 bollen ijs
schilletjes van limoen
2 rode pepers
siroop van suiker en water
een scheutje wodka
Bereidingswijze
Snij het vlees van de peper in reepjes en kook samen met de limoen ze 5 minuten in suikersiroop. Verwijder de pepers en schilletjes met een schuimspaan en rol ze door de suiker. Laat 20 minuten drogen op keukenpapier. Droog hierna de blokjes ananas en laat op groot vuur in boter met honing bruinen. Bak de schilfers amandelen kort mee. Rijg de ananas en muntblaadjes aan vier spiesjes .Vul vier glazen met een bol sorbet. Giet een scheutje wodka over de sorbet. Bestrooi met de versuikerde chilipeper en leg op ieder glas een spiesje ananas en munt.

eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten