zondag 25 september 2011

Gehakt balletjes met groene peper en knoflook

Gehakt balletjes met groene peper en knoflook

We hadden het er al is eerder over gehad dat pepers uitstekende zout vervangers zijn ,die het zout
dat we vaak ongezien in een gerecht verwerken makkelijk kunnen vervangen. Een voorbeeld zijn
deze gehakt balletjes die je gewoon klaarmaakt als gewoon gehakt , dus wel of geen ei erin dat mag je zelf weten. Maar in plaats van het gebruikelijke zout gebruiken we nu een groen pepertje ontdaan van de zaadlijsten ,dat we zeer fijn snijden en door het gehakt verwerken samen met een fijn gesneden teentje knoflook. Dit zorgt voor genoeg smaak om
het zout eruit te laten .Want vaak zit er in de andere gerechten ook al zout genoeg .Deze pittige gehaktballetjes doen het goed bij gebakken aardappelen en sperziebonen .

Meer weten over minder zout in je eten kijk hier op de site van de hartstichting
Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten