zaterdag 8 oktober 2011

Champiñones al ajillo Champignons met knoflook en groene peper


Champiñones al ajillo  Champignons met knoflook en groene peper

1 dl olijfolie
6 teenjes knoflook, in plakjes
500 gram champignons, in dikke plakjes
1 fijn gesneden groene peper
zout
1/2 dl sherry
2 eetlepels gehakte peterselie    

Zoals veel trendy Spaanse tapas gerechten maak je deze Champiñones al ajillo eigenlijk heel makkelijk en snel klaar.Laat de olijfolie niet te heet worden in een diepe koekenpan. Je bak de plakjes knoflook tot ze lichtbruin zijn en voeg dan de champignons er aan toe. Smoor deze al roerend tot al het vocht is verdampt . Breng het gerecht op smaak met de fijn gesneden groene peper, zout en sherry en bestrooi het voor het serveren met de fijn gesneden peterselie. Bij dit echte tapas gerecht horen natuurlijk ook de Pimientos de Padrón van westlandpeppers . Voor hoe je deze bereidt , kun je meer lezen op ons blog


eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten