woensdag 7 december 2011

Pepers kunnen mogelijk de bloeddruk verlagen

Pepers kunnen mogelijk de bloeddruk verlagen

Pepers werden al genoemd als middel om gewicht te verliezen. Nu zouden ze ook de bloeddruk kunnen verlagen, zo ontdekten Chinese wetenschappers na een studie bij ratten. Dit alles staat te lezen in het vakblad Cell Metabolism. Ook werd gemeld dat de Chinezen uit het noorden vaker aan hoge bloeddruk leden in vergelijking met Chinezen uit het zuiden, waar ze meer pepers eten. Het ingrediënt dat de pepers zo heet maakt, capsaïcine, zorgt er ook voor dat de aderwanden ontspannen en zo de productie van stikstofmonoxide te stimuleren, wat de bloedvaten beschermt tegen infecties en disfunctie. Gevolg: de bloeddruk zal in de loop van de tijd gaan dalen. Deze studie is niet de eerste die de link legt tussen capsaïcine en een lagere bloeddruk, maar het is wel de eerste die op lange termijn de effecten op knaagdieren met hoge bloeddruk heeft bestudeert. Meer onderzoek is  nodig om te bepalen hoeveel exact nodig is om effect te hebben op mensen

LINK naar pdf van de studie in Cell Metabolism

Geen opmerkingen:

Een reactie posten