zondag 9 december 2012

De Scoville test met de pepers van westlandpeppers

De Scoville test met de pepers van westlandpeppers

Zoals belooft zouden we nog terug komen op de tests die met bepaalde peper soorten van westlandpeppers
zijn uit gevoerd. Helaas kunnen we bij sommige soorten niet precies de rasnaam prijs geven, de concurentie leest ook mee,,,,. Een opvallende uitkomst was dat bij bepaalde soorten de groene peper van het zelfde ras hoger scoorde dan de rode,dit is een beetje in tegenspraak met de algemene opvatting dat groene pepers wat minder heet zijn dan rode. Ook zijn de cijfers het gemiddelde van meerdere normale oogstbare pepers.
Dus geen op gortdroge hoogvlaktes geprepareerde pepers die maar met 1 doel zijn gekweekt namelijk een zo hoog mogelijke uitslag scoren in de scoville test. Deze cijfers zijn dus van optimaal gegroeide pepers uit een optimale uitgeruste kas. Zoals je kan zien heeft Naga Jolokia van westlandpeppers 730510 SHU, de bokon rood met 121909 SHU is weer een eigen habanero ras van westlandpeppers . De eerste 6 zijn gewone spaanse peper soorten deze schommelen dus tussen de 9000 en 22000 SHU

variety                                   fruits per sample        %dw   color  capsaicin (SHU)
                                                               
Medina groenhot pepper1012,8green22420
Medina roodhot pepper1117,1red18528
peper groenhot pepper1011,8green9338
peper roodhot pepper1114,7red10606
peper groenhot pepper910,9green11149
peper roodhot pepper1114,9red10218
Jalapeno  groenhot pepper1111,3green57114
Jalapeno  roodhot pepper913,0red40592
Habanero Bokon groenhot pepper109,3green122454
Habanero Bokon roodhot pepper811,7red121909
Naga Jolokia  groenhot pepper1312,5green643800




 

Naga Jolokia  rood hot pepper 8 14,7 red 730510


























































































2 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen. Is er een verklaring voor dat de Jalapeno's van jullie tamelijk heet zijn als je het vergelijkt met de scoville scale (http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale )
    en dat de Jolokia juist veel milder uitvalt ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee dat hebben we niet wat betreft de jalapenos delen ze in het
    verleden de us in 3
    zones in dus het mexico gedeelte is het heetst en noord amerika het minst heet.
    Maar de algehele smaak in de us wordt wat heter dus vervaagd die oude indeling.
    Omdat ik natuurlijk niet de rasnaam van de jalapeno kan zeggen,,, is het enigste
    wat ik kan zeggen dat dit een modern us soort is.
    Om op die nagas terug te komen 730000 uit een moderne tuinbouw kas is
    denk erg goed.
    De meeste van de record pepers zijn er speciaal voor gekweekt. Dat shu
    testje kost namelijk
    een hele hoop geld,,, Dus willen de meesten zo hoog mogelijk scoren.
    Als ik een paar planten
    een week geen water had gegeven en de aller roodste pepers had geoogst
    waren ze denk ook vlot over het miljoen gegaan... Maar dat is niet
    zoals het in de praktijk gaat..

    BeantwoordenVerwijderen