zondag 30 juni 2013

Aij rocoto review

Aij rocoto review

Robert bradshaw heeft weer en mooie review gemaakt, Dit keer van de aij rocoto pepers van westlandpeppers. Deze bijzondere peper telen wij dit jaar op een wat grotere schaal. Deze van oorsprong uit het noord westen van zuid amerika komende peper is van het geslacht Capsicum pubescens en heeft zwarte zaden en vaak ook erg mooie paarse bloemen. Nadeel van deze wilde peper is dat hij vrij lastig is te telen en niet erg veel vruchten produceert. Westlandpeppers heeft een rode en gele variant van deze bijzondere peper in de kassen staan. En binnenkort komen we ook met een typisch Peruaans recept met deze aij rocoto

.

woensdag 26 juni 2013

Peper zaad kan de aanwezigheid van basilicum ''voelen''

Peper zaad kan de aanwezigheid van basilicum ''voelen''

Onderzoek in Australië heeft aan het licht gebracht dat rode peper zaad lijkt te weten wanneer er een basilicum plant groeit in zijn omgeving, zelfs wanneer de ruimte boven en onder de grond is afgeschermd.
Pepers houden ervan om naast de zoete basilicum plant te groeien, die laatste soort produceert namelijk allerlei stoffen die kieming en wortelgroei van gemeenschappelijke concurrerende onkruiden remmen. Basilicum houdt ook de bodem vochtig, en dat is ook weer gunstig voor de peperplant. Het contact tussen de planten vindt plaats in een meer mysterieuze manier dan je zou denken toont nieuw onderzoek aan. Het rode peper zaad kiemt makkelijker in de buurt van een basilicum plant, ook als deze afgeschermd is met
zwart plastic.Evolutiebioloog Monica Gagliano en plantenbioloog Micheal Renton van de Universiteit van West-Australië voerde proeven met  rode peper zaad naast basilicum uit. In sommige gevallen plaatsten zij een wand van zwart plastic tussen beide planten soorten, zodat de peperplant geen contact had met de basilicum plant zowel boven als onder de grond. Dit experiment toonde aan dat peper zaden in de buurt van de basilicum plant beter ontkiemde in aanwezigheid van de basilicum plant, of er nu een wand van zwarte kunststof folie tussen beide soorten stond of niet. Met andere woorden, het lijkt erop dat peper zaad kan ''voelen'' of er een aanwezigheid van nabijgelegen Basilicum is, en het lijkt erop dat het groei gedrag van de peper zich hier op ''aanpast'' op een nog onduidelijke manier.

link originelen artikel plantresearch



zondag 23 juni 2013

Habanero Cider

Habanero Cider  

Zo nu en dan hebben we het op dit blog over hete pepers en de mogelijkheid om die te mixen met sterke drank. Zo kwamen we ook deze habanero cider tegen van het bedrijf finnriver farm cidery uit de staat Washington Amerika. Nu hadden we al vaker allerlei soorten pepers in bijvoorbeeld whiskey, wodka en ook bier gezien, maar een appel cider was ook voor mij nieuw. Het bedrijf finnriver farm cidery is een typisch kleinschalig Amerikaans bedrijf dat het gewoon aandurft om dit soort gewaagde producten op de markt te brengen. Helaas voor de liefhebbers is deze cider alleen te verkrijgen in bescheiden aantal staten in de usa. Het is dus afwachten dat een kleinschalige producent van cider in Nederland of Belgie dit oppakt. Wij van westlandpeppers houden ons aanbevolen voor het leveren van de benodigde pepers ervoor.




Het prachtige Engels talige review op de site van finnriver 

I can understand if you’re a bit intimidated by a habanero pepper-infused cider. You can smell that smoky chile in the glass; just don’t stick you sniffer too far in or for too long. Keep your distance! But don’t be scared; this cider is not nuclear-level hot. A nice sweetness from the cider tames those flames and the heat is actually more of a warming glow that fades into a tingle. Try it with some Camp Fire from peninsula pals Mt. Townsend Creamery. This smoked Jack cheese sings with the Habanero cider!


woensdag 19 juni 2013

Nieuwe test video met rode Scotch Bonnet pepers

Nieuwe test video met rode Scotch Bonnet pepers

Robert Bradshaw onze vaste Engelstalige tester van smaak en heetheid van de pepers van westlandpeppers heeft zich weer ontfermd over de rode Scotch Bonnet pepers van ons. Deze blijkt behalve goed heet,, ook nog veel smaak te hebben.
Dit jaar heeft westlandpeppers een kleine hoeveelheid van dit ras in de kas staan.Ook zijn we een gele variant van de Scotch Bonnet aan het testen. Nieuwsgierig geworden bekijk de video,,,






zondag 16 juni 2013

Poblano met Pasta

Poblano met Pasta

Kook eerst de pasta in een grote pan.Voeg de in 3 stukken gesneden Poblano's van westlandpeppers toe in de pan waar de pasta aan het koken is. Kook de poblano net zo lang als je voor de pasta nodig heb. Laat  het water van de pan eruit lopen en verwijder de Poblano stukken eruit. Zet de pan met de pasta even weg met het deksel erop. Gebruik nu een blender of staafmixer en pureer de poblano, ui, knoflook en room samen tot een geheel. Smelt wat boter in een kookpan op het vuur, en voeg de poblano mix toe en breng het op smaak met wat peper en zout. Kook dit voor ongeveer 5 minuten, en roer het hierna door de pan met de pasta en voeg als laatste de mozzarella kaas er aan toe,en laat dit nog even een paar minuten koken. En hierna is het gerecht klaar om geserveerd te worden.
Ingrediënten:
1 pond ongekookte linguine (langwerpig soort pasta)
1 a 2 Ancho poblano zonder zaadjes en zaadlijsten
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 gesneden ui
1 verpakking geklopte room
2 eetlepels boter
Zout naar eigen smaak
Zwarte peper naar eigen smaak
4 ons mozzarella kaas

Eet smakelijk westlandpeppers




donderdag 13 juni 2013

De Naga Jolokia Moscow Mule cocktail

De Naga Jolokia Moscow Mule cocktail

Op het internet circuleren diverse recepten van cocktails met de naga jolokia er in verwerkt. Ook zijn er al een paar commerciëlen bedrijven die de naga's verwerkt hebben in een sterke drank. Maar deze Naga Jolokia Moscow Mule is vrij eenvoudig zelf te maken en je maakt gegarandeerd de Blitz op een feestje met je eigen fles wodka met naga vuurwater erin,, Hoe te maken.. deze ''Naga Jolokia Moscow Mule'' eerst heb je natuurlijk een fles wodka hier bij nodig, het merk maakt niet zo veel uit. Snij 2 a 3 naga jolokia van westlandpeppers in reepjes en doe deze reepjes door hals van de fles de wodka, zet hierna de fles zo'n 3 dagen in de koelkast om de naga jolokia in de wodka te laten trekken. Om de cocktail te maken voeg je de naga wodka en het limoensap in een cocktailshaker. Vullen met wat gebroken ijs en schud gedurende 20 seconden.Zeef het uit in een Cocktail glas en vul deze met wat ijs blokjes, en doe er een flinke scheut gemberbier bij (bij gebrek hier aan kan je een gewoon biertje nemen).Garneer de cocktail met een schijfje limoen (als we het het echt stoer maken neem je een naga jolokia hiervoor,,!) en serveer het met een rietje.

Drink ze westlandpeppers





zondag 9 juni 2013

Mango met pepers salsa

Mango met pepers salsa

Deze exotische salsa is makkelijk en snel te maken. Meng om te beginnen de gesneden mango, de komkommer, uitjes, de rode en gele pepers en wat koriander (gedroogd of vers) in een kom. Pers een limoen uit en voeg het limoensap, een scheutje wijnazijn en de suiker toe en meng alles heel goed door elkaar met een staafmixer. Als het geheel goed door elkaar is gemixt, is je salsa klaar voor gebruik. Deze salsa is erg lekker bij een vis en/of kip gerecht. Een aparte salsa variant met exotisch fruit en de pepers van Westlandpeppers.

Ingrediënten

1 mango, geschild en in blokjes
1 komkommer, geschild en in blokjes
2 uitjes, in plakjes
2 lange, rode en gele pepers, fijngesneden
20 gram verse of gedroogde koriander
het limoensap van 1 limoen
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel fijne suiker

Eet smakelijk westlandpeppers


donderdag 6 juni 2013

De heetste pastei van de wereld

De heetste pastei van de wereld

Wereldwijd blijft het toch wel een fenomeen de fascinatie voor de "heetste'' tja wat voor gerecht hadden we nog niet voorzien van hete pepers... een pastei dus. In australie bij  Bremen Patisserie ,,Umina Beach hebben ze bedacht dat het wel een leuk idee kan wezen om een pastei vol te stoppen met de heetste pepers die voor handen zijn. In australie kom je dan bij de Trinidad Scorpion Butch T peper uit die daar ook geteeld wordt. Wellicht hierdoor is het waarschijnlijk ook de enige pastei in de wereld waar de bakker beschermende handschoenen, veiligheidsbril en een masker moet dragen tegen de dampen die tijdens het kookproces vrij komen. Wie zijn tanden in dit wel erg pittige pasteitje wilt zetten moet vooraf wel een verklaring tekenen dat de patisserie vrijwaart van claims,,,   Bremen Patisserie,, ron bruns heeft de superhot pastei nu naar een laboratorium gebracht om het Scoville gehalte te meten van de pastei, en is nu in afwachting van de bevestiging dat dit echt de heetste pastei in de wereld is zodat de Guinness World Record mensen de status officieel kunnen maken. Bekijk ook de indrukwekkende lijst met record houders die dit pasteitje in 28,5 seconde achter de kiezen krijgen,,, lijst




zondag 2 juni 2013

Hot Habanero spaghetti


Hot Habanero spaghetti

Zet een pan water op het vuur en leg daar een half bouillon blokje in en wacht tot het kookt. Ondertussen gaan we de saus maken, en als het water kookt voeg je de spaghetti toe.Snij nu de habanero’s in kleine stukjes en verwijder de zaadlijsten (als u extra pittig wilt, laat ze er dan in zitten). Voeg ook de snackpaprika’s toe voor een wat zoetere frisse smaak aan de spaghetti. Neem een saus pan en verhit 2 eetlepels olie en voeg de habanero en snackpaprika van westlandpeppers er aan toe.Snij onder tussen de kip in blokjes en bak deze in een koekenpan. Snij nu de knoflook en uitjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kip. Doe nu naar eigen smaak zout en peper bij de kip stukjes.Voeg nu de eetlepels boter bij de stukjes habanero en snackpaprika en laat dit smelten. Roer het goed door elkaar heen.Om de saus de juiste dikte te geven voeg je al roerend met een garde kleine beetjes bloem toe met een zeef. (Wie niet zonder de tomatensaus kan bij zijn spaghetti, kan ook de snack paprika's en habanero's bij een opgewarmd blikje kant en klare tomaten saus doen.) Voeg nu de Kip ui en knoflook uit de koekenpan toe en roer dit goed door elkaar..Serveer de spaghetti nu op een bord met de saus en u kunt genieten van een heerlijk Hot Habanero spaghetti gerecht.

Ingrediënten:
1 kipfilet
1 ui
5 eetlepels olie
1 – 2 habanero’s
2 teentjes knoflook
2 eetlepels boter
Bloem
Peper en zout
140 gram spaghetti
½ bouillon blokje
3 snackpaprika’s

Eet smakelijk westlandpeppers