woensdag 28 augustus 2013

Video review van de BBQ saus van westlandpeppers

Video review van de BBQ saus van westlandpeppers

Al een tijdje is westlandpeppers bezig met het ontwikkelen van een eigen sauslijn en andere bewerkte producten. Die gemaakt worden van de pepers en paprika's die net niet goed genoeg waren voor de verkoop als eerste klas,, Een saus die speciaal voor de BBQ is ontwikkeld door Mirjam Warnars,met een mooie mix van TASTYPEP snackpaprikas en onze nieuwe lemon habanero. Voor de rest zitten er zo min mogelijk andere ingrediënten en toevoegingen in de saus. Zodat er een pure peper en paprika smaak ontstaat. Deze keer heeft patrick stoeten oftewel madballz zich over onze BBQ saus ontfermt,,, Trek gekregen .. hier is de BBQ saus te vinden in onze webshop   Tijdelijk in een extra grote actie verpakking!!







zondag 25 augustus 2013

Peper en TASTYPEP snackpaprika jelly

Peper en TASTYPEP snackpaprika jelly

Vaak te koop in de food winkels met een wat aparter/beter assortiment deze peper of paprika jelly/jam. Maar natuurlijk ook zelf vrij eenvoudig te maken. Verwijder eerst de topjes van de pepers en TASTYPEP paprika’s, en voor diegene die het wat minder heet willen,verwijder de zaadlijsten uit de pepers. Doe de pepers en de TASTYPEP paprika's in een blender en mix het geheel goed door elkaar, maar maak het niet te vloeibaar, Geen blender,, met een staafmixer gaat het ook prima.. Plaats de pepers en paprika’s nu in een pan op het vuur en voeg een flinke scheut appelazijn toe aan de pepers en paprika's.Voeg nu ook suiker toe en laat het zeker voor 10 minuten koken. Doe nu ook de boter erbij en laat dit mee smelten. Daarbij voeg je als laatste nog de verpakking pectine er aan toe en laat het nu een aantal minuten verder koken. Haal het van het vuur af en giet het geheel in potjes. En laat de potjes afkoelen tot een pittige jelly,,,

Ingrediënten
8 Habanero’s
12 Jalapeños
4 TASTYPEP paprika’s
800 gram suiker
0,5 liter appelazijn
2 theelepels boter
1 verpakking van vloeibare Pectine voor ongeveer 6 potjes

Eet smakelijk westlandpeppers


woensdag 21 augustus 2013

Kaas met habanero en naga jolokia peper

Kaas met habanero en naga jolokia peper

Dat in het land waar kaas zo ongeveer is uitgevonden niemand op dit idee is gekomen, namelijk de heetste kaas proberen te maken die er is.Waar anders dan in het land van de onbegrensde mogelijkheden,,amerika.
Heeft het bedrijf ''bolen vale cheese'' dit voor elkaar gekregen. Dit in wisconsin gelegen kaasproductie bedrijf breng verschillende kazen met pepers erin op de markt maar hun habanero ghost kaas is het heetste kaasje wat zij maken. En zoals ze zelf zegen op hun site ''the Habanero Ghost Cheese a sure thing to heat up any party''.., en dat geloven we graag. Helaas voor de liefhebbers verzend bolen vale cheese hun super hete
kaas alleen in de USA...Voor de kaasmakers hier in nederland die wel van een uitdaging houden,, wij van westlandpeppers hebben genoeg naga jolokia's om dit te realiseren... 


zondag 18 augustus 2013

Koude aardappel salade met habanero en snackpaprika's

Koude aardappel salade met habanero en snackpaprika'

Lekkere frisse koude aardappel salade met snackpaprika's en habanero van westlandpeppers. Zet om te beginnen voldoende aardappels op het vuur. Zet het vuur lager en laat ze koken totdat de aardappelen net aan zacht worden. Laat hierna de aardappelen uitlekken en doe er eventueel wat koud water bij om het sneller af te laten koelen. Snij de aardappelen hierna in kleine stukjes en zet ze even apart. Meng nu in een grote kom een paar grote lepels mayonaise, een flinke schep mosterd, stukjes fijn gesneden ui, selderij, komijn, zout & peper. Meng dit alvast wat door om daarna de 3 in stukjes gesneden gekookte eieren plus 5 in stukjes gesneden snackpaprika's en ½ a 2 oranje Habanero's zonder de zaadlijsten er ook bij te voegen. Mix het geheel goed door elkaar heen, en doe nu als laatste de koude stukjes aardappel er ook bij(dit voorkomt dat je de stukjes aardappel ''kapot'' mixt). De frisse aardappel salade met een ''bite''is nu klaar,,

Ingrediënten
6 a 8 aardappelen
mayonaise
5 snack parika's 
2 eetlepels mosterd
½ ui, fijngesneden
1 steeltje selderij
½ theelepel komijn
3 gekookte eieren, in stukken gesneden
½ a 2 habanero, in stukjes gesneden (afhankelijk hoe ''pittig'' je dit gerecht wilt maken !)


Eet smakelijk westlandpeppers


woensdag 14 augustus 2013

Review red point habanero van westlandpeppers

Review red point habanero van westlandpeppers

Dit review van onze nieuwe redpoint habanero hadden jullie nog te goed. Ook nu weer heeft robert bradshaw zich over deze nieuwe habanero ontfermt om hem te beoordelen op smaak en heetheid. Van deze nieuwe redpoint habanero van westlandpeppers staat dit jaar een kleine hoeveelheid in onze kassen om hem op groei en productie te beoordelen. Redpoint is,, de naam zegt het al een rode habanero met een puntige vorm die wel wat weg heeft van de populaire naga jolokia types. Echter heeft deze habanero wel de vorm van een naga jolokia maar niet de extreme hitte. Redpoint is een door westlandpeppers ontwikkelde habanero die volgend jaar zeker terug komt om verder te testen en af en toe beschikbaar komt voor smaak reviews.

geniet van de video van robert bradshaw

 

zondag 11 augustus 2013

Gevulde BBQ Charly's

Gevulde BBQ Charly's

Verwarm je barbecue of een grillpan totdat die
heet genoeg is. Vul ondertussen de Charly's van westlandpeppers met de mozzarella, olijven, basilicum en en stukjes knoflook. Die je van te voren allemaal in fijne stukjes heb gesneden.Sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen. Leg nu de Charly's op de barbecue of op je grilpan met de gevulde kant naar boven toe, en bak ze voor ongeveer 12 a 15 minuten,, of totdat de Charly's een beetje bruin beginnen te worden. Lekker van genieten met saté en stokbrood op een lange zomer avond.

Ingrediënten
4 Charlys, door de helft gesneden en zonder de zaadlijsten
1 eetlepel olijfolie
2 Mozzarella blokken van 125 g per stuk, in stukken gesneden
2 eetlepels zwarte olijven, gesneden
1 eetlepel basilicum vers of gedroogd
2 teentjes knoflook, fijngesneden

Eet smakelijk  westlandpeppers


woensdag 7 augustus 2013

Doodskist in de vorm van een peper

Doodskist in de vorm van een peper


Opmerkelijk nieuws uit Chana, waar doodskist maker Paa Joe werkzaam is. Deze Paa joe heeft zich gespecialiseerd in het maken van hele aparte doodskisten,,, zelf een cola flesje of tank behoort tot de mogelijkheden. Zijn creaties zijn zeer bewerkelijk en vergen maanden van intensief werk om ze te maken. Paa joe heeft nu dus ook een rode peper gemaakt die gebruikt kan worden als doodskist. Dus voor de ware peper liefhebber is het nu ook mogelijk om in ''peperstijl'' begraven te worden... Behalve voor het doel waar deze kisten voor gemaakt worden, belanden veel van zijn kisten als kunst object in veel musea en bij particulieren verzamelaars over heel de wereld.







zondag 4 augustus 2013

Lekker voor op de Barbecue Extreem hete Maïskolf

Lekker voor op de Barbecue Extreem hete Maïskolf

Verwarm de grillplaat van de barbecue om te beginnen goed op. Smeer dan de maïskolf goed in met de habanero sauce van Westlandpeppers.Wikkel hierna de ingesmeerde maiskolf in het aluminium folie. Hiervan maakt je er zo veel als je nodig denkt te hebben. Grill de kolven nu voor ongeveer 30 minuten op de barbecue en draai het zo nu en dan om alle kanten van de kolven te verwarmen. Mix ondertussen in een grote kom mayonaise, knoflook en feta kaas goed door elkaar heen,gebruik hiervoor een staafmixer. Houd nog wel een beetje verkruimelde feta kaas apart om later te gebruiken.Als de kolven gaar zijn, haal je ze uit de aluminium folie.Smeer nu als laatste de mix van mayonaise,knoflook en feta kaas over de maïskolf heen en rol de maïskolf door wat feta kaas stukjes heen om het helemaal af te maken. Deze pittige BBQ maïskolven zijn klaar om van te genieten op die warme zomerse avond,,!

Ingrediënten
maïskolven
Habanero sauce van westlandpeppers
100 gram mayonaise
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gram feta kaas

Eet / BBQ smakelijk westlandpeppers



donderdag 1 augustus 2013

Smaak en heetheid review van orange blob en lemon habanero

Smaak en heetheid review van orange blob en lemon habanero

Onze vaste Engels talige smaak en heetheid  video reviewer robert bradshaw uit ierland, heeft weer een paar nieuwe pepers van westlandpeppers getest. Dit keer de orange blob en de lemon habanero en een volgende review ook de nieuwe redpoint habanero van westlandpeppers. Eerst wat meer info over deze 2 pepers,,, orange blob is via onze connecties in de peper ruilzaden scene bij ons op het bedrijf gekomen. Orange blob is,, de naam zegt het al oranje van kleur en vrij groot van vorm. De herkomst is volgens onze connecties 1 van de vele farmersmarkets in de usa, waar en welke stad is niet bekent. Deze habanero want daar lijkt het het meest op heeft een wat scotch bonnet achtige vrucht vorm. En de plant heeft wat serrano eigenschappen zoals een wat harig gewas. De lemon habanero is door een eigen medewerker op de haagse markt gespot en komt uit een afrikaans land. Plant heeft alle eigenschappen die bij een habanero horen,en een wat citroen achtige geur.. vandaar de naam. Deze lemon habanero telen wij al op kleine schaal en is onder andere gebruikt in onze nieuwe BBQ saus hier te koop

 
geniet van de video