woensdag 10 december 2014

Pulp azijn met Tomaat Paprika & Piment d'Espelette

Maar in het Frans klinkt het nog geweldiger,,Vinaigre Pulpe de Tomate, Poivron & Piment d'Espelette
Dat is een hele mond vol voor een pulp azijn met naast de tomaten en paprika ook de Piment d'Espelette erin verwerkt. Het franse bedrijf  ''le comptoir de mathilde'' levert dit product in 1 van de mooiste flesjes die ik in tijden heb gezien. Voor €7,- plus de nodige verzendkosten wordt je eigenaar van zo'n prachtig flesje. Die Piment d'Espelette die erin verwerkt is waarschijnlijk één van de weinige pepers die een wettelijk beschermde benaming heeft. Dat betekent dat BV westlandpeppers dit niet mag telen en zo benoemen in Nederland. Deze Piment d'Espelette wordt geteeld in de Frans-Baskische regio, en is een echt seizoens product dat beperkt leverbaar is en ook veelal gedroogd wordt aangeboden. Westlandpeppers levert zins kort uit de Spaanse Baskische regio de gedroogde Guindilla peper ristra's.  Deze ristra's zijn circa 75 cm lang en bevatten circa 200! stuks Baskische guindilla pepers,een echte eyecatcher in
iedere keuken.

De Vinaigre Pulpe de Tomate, Poivron & Piment d'Espelette laat weer is zien dat je met redelijk eenvoudige producten toch een heel bijzonder product kan maken...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten