woensdag 30 maart 2016

Kok & Foodblogger Ferry Wijsman op bezoek bij westlandpeppers

Een tijdje terug was kok & foodblogger Ferry Wijsman op bezoek bij westlandpeppers, het eerste contact kwam van Ferry die op zoek was naar de echte tabasco pepers. Hiermee wilde hij een kopie van de bekende Amerikaanse saus maken. Het toeval wilde dat op dat moment Marcel onze parttime plant veredelaar in Afrika was, en mij juist had geappt of ik wat tabasco pepers die daar op een farm groeide kon gebruiken. Behalve deze tabasco pepers kreeg Ferry na zijn rondleiding natuurlijk nog veel meer westlandpeppers fresh goodies mee, die weer resulteerde in wat kook experimenten van Ferry.

Ferry volgen,,
Web  
Facebook
Blog
Twitter
Instagram


 Ferry's Salsa Verde


Ferry's Vul Pepers


donderdag 24 maart 2016

Nieuwe behandeling van pijnbestrijding met peper preparaat

In het Engelse Cromer ziekenhuis proberen ze al een tijd een nieuwe pijn bestrijdings behandeling uit met de Qutenza peper patch/pleister. Patiënten krijgen op de plek waar de pijn zit deze patch/pleister met daarin een sterk peper preparaat. De patch/pleister blijft ongeveer een uur op de pijnlijke plek zitten, en verdooft zo de zenuwuiteinden in de buurt van de plek waar de pijn wordt ervaren. Op deze wijze wordt als het ware de pijn verdooft. Katherine Dyer, hoofdverpleegkundige van de pijn bestrijding afdeling van het ziekenhuis zegt dat alleen specifieke patiënten die door hun arts zijn door verwezen deze behandeling kunnen ondergaan.

Tot nu toe wordt de behandeling positief beoordeeld door de patiënten die hem ondergaan, zoals op de site van het ziekenhuis is te lezen,,



Meer info in het Nederlands over deze Qutenza patch/pleister vind je hier

Update via facebook van Angelique van den Broek deze pleister of patch wordt
in Erasmusziekenhuis Rotterdam ook gebruikt bij behandelingen, uiteraard ook alleen
onder begeleiding van een arts.


zondag 20 maart 2016

Carolina Reaper Pepper Prank!!

Wekelijks komen er op YouTube video's bij waarin hete pepers een hoofdrol in hebben. De menselijke fascinatie voor (extreem) hete pepers is bijna eindeloos zo lijkt het, als je de gigantische lijst video's met dit onderwerp op YouTube bekijkt. Tussen de grote hoeveelheid waardeloze video's zitten soms best wel leuke video's, zo als deze van ''Pranksters in Love'' het stel Niki en John uit Los Angeles heeft een video kanaal op YouTube waarin ze elkaar voortdurend in de zeik nemen met geslaagde en minder geslaagde grappen. En met bijna 1,4 miljoen! abonnees hebben ze een aardig aantal fans. In deze video maakt Niki wafels waar ze een hele zak met gedroogde Carolina Reaper pepers in verwerkt,, het is dus niet verwonderlijk dat John na een paar happen van zijn wafel te hebben genomen, het uitgilt... Dus voor wie manlief is helemaal wakker wilt schudden,,kan dit een inspiratie zijn.



Het stel is ook te volgen op Twitter


donderdag 17 maart 2016

Tortilla soep met epazote, pasilla pepers en tortilla strips

Tortilla soep is een bekend recept uit Mexico waar je de door westlandpeppers geteelde verse epazote in kan gebruiken. Zoals vaker met simpele gerechten die geserveerd wordt van straat verkoper tot aan chique restaurant, zijn er vele varianten van dit recept te vinden op internet. Snij om te beginnen je (mais) tortilla in smalle repen en smeer hem in met olijf olie, bak ze knapperig in ongeveer 10 minuten op 220 graden. De gemakzuchtige kok kan ook gewone naturel tortilla chips nemen en even opwarmen in de oven, Zet nu een blik kippen (soep) of bouillon op het vuur. En doe nu een aantal tomaten, knoflook teentjes en 1 of 2 in grove stukken gesneden pasilla pepers in een blender. Zet dit hierna kort op het vuur en voeg de epazote er aan toe, breng het op smaak met wat zout en peper. Meng hierna de soep (bouillon) samen met warme saus en dien het op samen met de tortilla strips, en eventueel wat stukjes feta en blokjes avocado.

  


zondag 13 maart 2016

Mesa Mexicana Hot pepper sauce review

Ook dit flesje saus belande in huize Boekestijn door de oplettendheid van mevrouw Boekestijn die dit kleine flesje spotte bij de lokale AH. Dit weekend belande de saus die volgens de info van Mesa Mexicana op ieder mexicaans gerecht past, op een niet zo mexicaanse turkse pizza,,



Resultaat was dat deze al pittige pizza inderdaad wat heter werd, maar niet dat de vlammen er uit sloegen. Nadere bestudering van het etiket leerde dat er maar liefst 5 ! verschillende peper soorten zijn toegevoegd in dit flesje van 85 ml. Dat die pepers maar 3% van de inhoud van het flesje uit maken is dan weer een soort teleurstelling die wel vaker opgaat voor moderne industrieel gemaakte saus. Snel rekenen leert dat van iedere peper soort er maar 0,6 %  in het flesje zit.









De heetheid komt dan ook niet van deze 3 % pepers maar waarschijnlijk van het toegevoegde paprika concentraat, dit is in de markt verkrijgbaar met verschillende heetheid niveaus. Ook de wat aparte zoete smaakt en de wat vreemde structuur van de saus ( je ziet poeder in de saus zitten) maakt dat het niet een saus is die ik vaker zou kopen. De prijs van dit door Verstegen kruiden gecreëerde Mexicaanse/TexMex merk is €1,69 en met nog hele lijn andere mexicaans getinte producten te koop bij AH


donderdag 10 maart 2016

Indiase politie gebruikt katapult's met peperballen munitie!

Een opmerkelijk bericht uit India, de politie maakt daar sinds kort gebruik van katapult's geladen met peperballen als munitie. Het politie korps van de Haryana in de omgeving van New Delhi is gestart met een proef om in plaats van traangas en rubber kogels gebruik te maken van katapult's geladen met peper ballen. Politie inspecteur-generaal van het Hisar district, Anil Kumar Rao denkt dat op deze wijze oproeren beter onder controle zijn te krijgen dan op de oude wijze met traangas en rubber kogels. In India worden wel meer vreemde nieuwe ''peper'' wapens getest zoals in een ander district waar drones geladen met pepperspray zijn getest op demonstraties en oproeren.


Foto samaa.tv

zondag 6 maart 2016

How to make chipotles op het duitse Food/BBQ blog 0815bbq.com

Markus van het Duitse Food/BBQ blog, 0815bbq.com maakte met een paar bij Westlandpeppers bestelde rode en groene jalapeno's een blog en video hoe je deze kan transformeren in chipotles.
Dat dit een hele klus is weten we bij westlandpeppers ondertussen ook, aangezien wij ook hiermee aan het experimenteren zijn.

Lees de (Duitstalige) blog die Markus maakte.
Chipotles selber machen



Op Markus druk bekeken YouTube kanaal vind je de video.
Ook zijn goed bekeken Facebookpage,,



woensdag 2 maart 2016

Peper assortiment in Mexicaanse supermarkt

We kregen deze foto's van het geweldige peper assortiment in een Mexicaanse supermarkt van onze Spaanse teler Javier. Zijn dochter is momenteel in Mexico via een studie uitwisseling, en wat doe je dan als je vader zelf ook een aantal van dit soort pepers teelt... Je waarschijnlijk vooral verbazen over het assortiment en de volle bijna overlopende bakken vol met BV jalapeno's. Het prijs niveau is in Mexico een stuk lager als we voor vergelijkbare producten hier in Europa gewend zijn. Zo zijn de jalapeno's met 35,95 mexicaanse pesso zo'n € 1,85 per kg niet erg hoog geprijst. Wel is duidelijk te zien dat het kwaliteits niveau ook iets lager ligt als bij ons in Europa.


De meest intrigerende foto die er bij zat was die van de fles saus van het merk Botanera samen met een pak tissues van het merk Voque een merk van Kimberly & Clark Mexico. En ja ook mijn gedachte was als eerste hotsauce en toilet papier,,, goed idee!! Maar waarschijnlijk zijn Mexicanen ongelooflijke knoei konten als ze saus gebruiken dat deze combi daar zo verkocht wordt. Ook de volle bakken met de in Nederland zeker onbekende tomatillo's vallen op Deze in Mexico natuurlijk wel veel gebruikte vruchten worden in diverse typische Mexicaanse gerechten gebruikt, zoals de bekende salsa verde saus.